En lördag i mitten av maj 2021.

Sov faktiskt till 7.30 utan läsglasögon. + 11 grader, ingen sol. Ser ”Vem bor här?” när Micke ringer. Fortsätter se stadsorientering innan kaffesuget slår till. Ner till Biltema men de stängde cafét redan kl. 16. Åkte runt Eda Glasbruk hem. Ser ”Duellen” på Tv innan kaffe hemma, Skriver det här innan mer tv.

Saknar den här killen utom då det regnar.

Medicinska broblem.

När Nelson piggnade till började jag själv drabbas av något oförklarligt. Jag har problem med salivavsöndringsmekanismen. Den spärrar inte som den ska. Det kan inte vara något kroniskt för det är inte stadigvarande, utan uppkommer med ojämna intervaller.

Det kan också vara en allergisk åkomma eftersom vissa företeelser gör problemen värre. Vi har prövat att byta  från Doggy till Specifik men det har inte gjort avsedd verkan utan nästan förvärrat saken. Det är torrfoder båda två men nu börjar husse undersöka om det inte går att byta ut vattnet mot torrmjölk. Han har kommit på att om han ställer mej på gräsmattan och klämmer mej på magen borde det fungera som när de gödslar skogen från flygplan. Bara inte vinden ligger på från fel håll så skiten hamnar ute på gatan.

Människor som drabbas av allergi blir kallade till sjukhuset och blir inympade massor av olika preparat för att utröna orsaken till sjukdomen. Vi har tagit fasta på detta och provat olika saker. T.ex satt vi en eftermiddag mitt ute på en åker utan att det blev värre, så hösnuva kan det inte vara. Låg en dag och rundbarkade en björkslana med samma resultat, då strök vi pollenallergin också.

Men trägen vinner så nu vet vi orsaken men mildra effekten kommer att bli svårt, för att inte säga omöjligt. Detta är nog något jag får lära mej leva med. Det visade sej bli mycket värre när jag mötte Tessie,(tik) korv, pizza och sådana saker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s