Då ingenting roligt hänt får det bli något gammalt.

Det sa pang….

Andra veckan i älgjakten var jag och husse ute för att inhandla livets nödtorft. Cigaretter! Kvällen var mörk, sen och dimman började lägga sej på knä och slicka asfalten. Det var med andra ord en typisk oktoberkväll. Sen vi handlat och jag käkat min nattkorv hos Birgitta tog vi vägen upp mot Gärdet. På Långgatan svänger vi öster ut och utanför Rolf på Sporten blir jag, likt en amerikansk bov som hotas av snuten, fastnitad  mitt i gatan, fastfrusen. Husse som tror att jag hittat en katt går fram till staketet för att titta. Döm om hans förvåning när det vickar till ovanför hans huvud. Med glasartad blick stirrar han rakt i ögonen på Sturres, den sneda älgens, fru! Hon har telningen med sej och käkar vinteräpplen på kvällskvisten. Inte ofta husse visar någon vilja att röra fortare på benen men denna gång knäade han iväg ganska snabbt, färdig att kasta sej över staketet hos Grin-Olle. Dess bättre var inte Sturres fru ett dugg intresserad varken av honom eller mej så vi tog oss inomhus utan blesyrer.

Sturre själv har sin vana trogen legat i trädgården hos Anna Gustavsson hela jakten. Under dygnets ljusa timmar har han hållit sej längre söder ut mot Gunnarsbygärdena men efter mörkrets inbrott smyger han upp under finrumsfönstret för att titta på sportspegel. Nu lär vi inte springa på frugan nån mer gång för hon lär ha anlänt till de sälla jaktmarkerna. Känner jag Sturre rätt kommer han troligen dragande på ett nytt fruntimmer nästa år.

Dum eller??

Ju mer jag ser på tv eller hör på radio, desto mer deprimerad blir jag. Gro Harlum slutar som överhuvud i Norge för att kanske börja i FN att lära resten av världen äta fiskbullar.

Vilka har ni röstat på som ska sköta Sveriges affärer? Man kan undra om inte de flesta av dom knaprar Prozac. Antagligen vet de inte att landet fortsätter ovanför Arlanda, annars måste det vara på ren djävulskap de håller på som dom gör. De vill att alla ska åka buss, för att spara miljön, fast vägarna är bäst framkomliga  med bandvagn. Själva kan de ta tunnelbana eller blåsa iväg några ton flygfotogen för att komma hem. Bensinpriset ska tvinga folk att köpa bil med katalysator fast ingen har råd. De tror inte det finns folk som inte har råd med ny bil eller besöka doktorn.

Göran Persson åker till Kina för att lära dem folkvett. Är han rätt man för det? När sakkunniga anställs, ofta nån släkting, för att veta något regeringen inte vet, hämtas de ur samma skola som regeringsfolket gått i. Då vet ju inte dom bättre än de andra, eller hur. Men bättre lönebild ska dom ha.

Tänderna ramlar ur och ingen har råd att klistra fast dem igen. De vill nog att folk ska äta välling för att havrefälten ska fortsätta böja sej för vinden.

Jag är ju bara en hund men i mina öron verkar det hela idiotiskt. Som att sätta en gammelhund att lära upp en valp att jaga. Särskilt om inte gammelhunden ser skillnaden på en råbock och en gunghäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s