Ha ALLTID med rätt karta.

Det var en mild morgon enligt termometern. Det var innan man öppnade dörren, den höll på att blåsa bort. Satt här å tuggade frukosten medan det som finns kvar av hjärnan försökte komma på något att göra. Sture ringde, hade samma problem, vi kom fram till samma resultat. Ingenting.

Måste bara ut! Kollade bensinmätaren, kvarts tank, borde räcka en bit. Sen beror det på hur lång biten blir. Den blev lite längre än jag tänkt. Dessutom låg plånboken hemma liksom paddan med de nödvändiga kartorna.

Ingen risk att bli smittade varken i Valfjället eller Sandviken. Såg inte en kotte. Fortsatte mot Bolstad, Rudsgården, Koppom.

1992 jobbade jag hos Lantmäteriet ett halvår. Vi var ett gäng som knackade ner rör från Hovilsrud till Växvik å gränsen mot Årjäng. Då besökte vi Saxebyn där även Mod som var med å byggde verandataket på Noresund bor.

Redan 1980 träffade jag Stig Svensson, trädgårdsmästare som bodde på en udde i Nässjön. Vi träffades i Dalseter i Norge, vi åkte skidor. Sen bor Kurt Karlsson i Ulfshuvdane som ligger där uppe.

1992 fanns en väg som kom ut i närheten av Gränssjön. Nu hittade jag ingenting av det jag mindes för 28 år sen. Hamnade på en grusväg som till sist slutade mitt i ingenting. Men passerade Skutan, ett naturreservat.

Hade kört upp på fel sida Nässjön, såg bara vatten på långt håll mellan granarna. Bensinmätaren började visa tom å när jag trevade efter plånboken fanns den inte där. Jävlar den låg hemma! Gosade säkert med paddan som också låg hemma.

Den enda sprit som blir använd denna helg. Får gnugga händerna.

Efter tuppluren kollade jag mejlen. Svenska Spel lovade att jag skulle vinna så jag passade samtidigt på att tanka. Kaffe på Biltema. Nu kom nästa mejl, jag vann 15 spänn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s