Utanför kommungränsen igen.

Andra maj, lördag, helg, fortfarande vaken flera gånger under natten å undrat om det inte var morron. Till sist kom den, morronen. Vädret verkade lovande men man vet aldrig, det är lite ostabilt. Kaffet på Biltema däremot är stabilt. Satt där å funderade på vad att göra. Tankade bilen i-fall-att jag skulle komma på något. Jodå, det gjorde jag. Bredde 2 mackor + termosen å iväg-

Trodde i min enfald att det inte skulle vara nått hinder vis Speke, trodde fel.

Uppför Fryksdalshöjden. Såg oerhört många kor å hästar.

Tittade in i Västra Ämtervik å Sillegården. Ut på 45:an igen i sydlig riktning. Svängde av mot Tolita men tog visst fel i nån korsning så jag fick fråga trevlig tjej iklädd vovve var ska skulle hitta Nilsby. Hon visste. Hittade också en nerlagd järnvägsstation.

Vid den pampiga bron blev det kaffe + 1 macka. Hur fan kan de ha ett innebandylag här? Inte många hus där. Nu tog jag inte vägen efter Fryken utan öster ut mot Visten.

Där på en grusväg hejade jag på en älgko som hade brått över vägen. Nu började det bli knepigt men GPS:en visade mej väster ut igen.

Östra Ämtervik hade också en kyrka. Passerade Mårbacka där jag var 1960 så det hoppade jag över liksom Sunne, valde Lysvik i stället.

Tossebergsklätten från ett annat håll. Letade upp ett hus där golfkompisar borde bo. De var inte hemma.

Letade upp sonen Micke i stället sen jag glott på flygfält, skidtunnlar å käkat korv på Toria i Torsby.

Efter kaffe bytte vi till hans bil å han visade mej runt i hans revir. Blev nån mil det också.

Det började skymma, lida mot kväll men jag tänkte leta upp ett hus till i Norra Näs på väg mot Sunne. En kvinna jag aldrig träffat men en fb-vän ska bo där när hon är i Sverige. Inte fan såg jag det så det var en bortkastad omväg.

När jag passerat Fredros såg jag regnet komma över Treen. Solen sken i trynet medan regnet piskade mot vindrutan. Såg dubbla regnbågar.

Åkte 11,30, hemma strax före 21 efter 25 mil. Det var den lördagen det.

2 svar till “Utanför kommungränsen igen.

  1. Göran Andersson

    Tack för en trevlig resa i vårt vackra Värmland,

    Gilla

  2. Det är vackert i värmlnd😍

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s