Strövtåg i hembygden del 8½.

Trist lördag som började redan 06,03. Funderade medan jag sörplade morronkaffet, vad göra idag. Städning vore inte fel men så oerhört trist. Tog upp Enirokartan på burken i stället. Har besökt de flesta ställen i närheten som inte tar hela dagen att beta av.

Har aldrig varit i Östra Ämtervik. Det enda jag vet om orten är att Jenny, hon med alla hästar,får å hund bor där men kan knappast åka å glo på henne. Sen ligger hela östra Värmland öppen men lång transportsträcka dit.

Första gången jag var i Kolbotten, Boda var 1961 då vi hämtade Gunnar Lind för att åka till Degerfors på fotboll. Passerade där i mitten av 80-talet när vi letade upp vägen över skogen till Lässerud. Kan det se likadant ut nu? Ok, vi får se efter.

Vi körde vägen till höger upp till Fjällsjön där det var skogseld för många år sen.

Inga sensationer i Skillingsfors idag heller nu när våffelkaféet är stängt i år (jävla virus). Svängde in vid Boda, dålig väg nu också. På andra sidan Gårdstjärnet låg ett fint hus.

Ju längre jag åkte desto mindre kände jag igen mej. Jädrar så många sommarstugor de byggt vid Helgesjön. Vände där vägen slutade annars hade jag hamnat i Norge. Ja inte verkade det bekant men vägen hade blivit sämre, alltid något.

Kom ut på den större vägen, svängde höger, passerade Klevene med god fart, fortfarande dålig väg. Uppe vid Nordsjön hade min gamla granne, Elviersson, byggt ut sin sommarstuga med lusthus.

Vänder ner mot Sundshagsfors, tittar upp till Tannsjön.

Svepte förbi Skillingsfors igen, nu på andra sidan älven. Förbi Påterud å andra kända landmärken. Matrast vid Bymacken i Koppom, korv & glass. Handlade av golfkompis som väntade bli avbytt för att han skulle till Noresund. Tja, det blev ca 11 mil till ingen nytta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s