Återvinning av gamla grusvägar.

Se där, gick att ligga till efter 7 utan liggsår. Gårdagens regn gav 8 mm, hade slutat nu men den vinden hade inte gjort det. Hade en överläggning med Sture vad som fanns att göra. Vi enades om ingenting. Men en biltur MÅSTE det bli.

Började med Häljeboda, fann en pippi av okänt kön. Tänkte åka runt Vällen men se det gick ju inte. Vid Håvilsrud blev det stopp. Norge stängde ju gränsen men för att vara på den säkra sidan grävde de av bron också.

Bara att vända. Tänkte på en väg jag inte åkt på länge men gjorde en avstickare till andra sidan Borgsjön först. Förra gången höll de på att bygga ut en sommarstuga, nu verkade den vara i det närmaste klar.

Vände där vägen tog slut å in vid Bobäcken. Sista gången jag åkte här var ett år med torka, vattnet hade sinat för en dam så hon ringde räddningstjänsten. Åker upp den branta vägen med 8 kubik dricksvatten. Då var frågan, var fanns källan? Damen pekade 75 meter upp på den branta åkern, full av brännässlor. Där!

25 grader varmt, gassande sol, gympadojor å shorts, ingen bra kombo men vatten blev det i källan å damen bjöd på läsk & bullar. Måste varit i slutet av 70-talet.

Fortsatte upp till Bogtjärn där jag varit 1 gång tidigare i början av 70-talet, 50 år sen. Det var inte sej likt, mycket hade hänt under dessa 50 åren. Flera flytbryggor, grillplats å en överfull soptunna. Tidigare fanns bara en vändplan, nu fortsatte vägen mycket längre.

Fortsatte om Lyred, Bortan, Allstakan å hem. Det blev en liten resa ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s