Långpromenad i bil.

Vet inte varför jag fått Sölje på hjärnan. Har passerat där många många gånger men aldrig tittat in. Har inte haft nån anledning. Kan bero på att Knutsson nämnt det nån gång? Orten gnagde i hôvve när jag gick upp, när jag besökte toan, när jag kokade ägg (igen), medan jag åt frukost. Ok, måste åka dit.

Fyllde termosen, 2 mackor med korv å ost, vattenflaskan ( dottern lämnar inte köket utan en vattenflaska i näven), kameran å läsplattan med kartorna. Om vi startar i Älgå så fattar ni hur jag åkte.

Fortsatte till….

Nu började det närma sej. Hittade Knutssons sommarnöje, såg en kille med flakmoped å 2 kärr damer med hundar. Var detta allt? Hm, var visst det. Hade en skolkamrat på realen som bodde i Stömne, Bernt Nilsson. Lika bra att utforsta där också.

Här hade Noha ankrat upp förra gången det var högvatten i Glafsfjorden.

Där fanns inga sevärdheter utom paret med hunden.

Tittade efter Marjas hus, såg det inte. Har heller aldrig varit i Borgvik. Där bodde Lars som sålde Pripps å bjöd mej till Helsingfors en gång när jag hade S-jouren på BP. Fan, inte långt dit.

Passerade både räkkaffèt å Värmskogs kyrka.

Tänkte inte åka samma väg hem så jag åkte på asfalt, grusvägen å såg en herrens massa kalhyggen. Orter som hette Vålåsen, Kalvmyren, Grimstad mm. Tror jag var i närheten av Pling. Kom till sist ut på 61:an västen om Högboda, in vid Vikene.

Edane var sej likt men för att göra det lite jävligare åkte jag över Speke. Där fick man vänta på lotsen en bra stund.

Ja det blev en färd på över 22 mil (som till Örebro) bara för att jag aldrig varit i Sölje. Men kaffet å mackorna smakade bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s