Gammal skåpmat 8.0

Kall morron, nästan – 10 grader. Det dagliga besöket på Biltema, idag med L-Å N. Mycket folk på båda Centren. Inget djur i natur idag. Gamla bilder, gamla Junior.

Fisk är nyttigt.

Har ni fiskat. Det har jag. Vi betslade Nelson o åkte till Nordsjön i Hög. Nelson var inte villig att rulla ut på isen men med lite övertalning gick det bra.

Att få hål i isen visade sej inte vara det lättaste för isborren är inte mer än dryga metern lång. Med husse, knästående, vänd mot Mecca gick det till slut. Inte fanns det någon fisk i det hålet. Trodde vi.

Det visade sej fel för upp kommer en stor firre på nästan 15 centimeter. Han hade troligen inte tänkt nappa utan bara varit intresserad av vad som damp ner i hålet för inte hade han bitit på kroken utan trasslat in sej i reven. För att göra pinan kort beslöt jag att bita honom men han klappade till mej på truten med stjärtfenan.

Eftersom jag inte ätit på några timmar beslöt jag att prova maggot i stället. Det var dumt, för om inte fisken tycker det är värt att käka det så borde det inte fresta mej. Men nyfiken som jag är käkade jag upp några stycken. Ingen kulinarisk upplevelse direkt och efter ett tag började jag få fjärilar i magen. Inte så att jag hostade flugor utan mer åt det oroliga hållet.

Ska försöka metmask bara isen smälter. Får se till att det blir innan de ger mej avmaskningsmedel för annars får jag inget utbyte av det.

Helgen innan provade vi Räköken med samma dåliga resultat men då hade vi med oss korv. Även en taxvalp vid namn Wilma fanns med så det blev lite konkurrens om delikatesserna. Hon var mer framfusig så hon enbarkerade ryggsäcken där korven förvarades. Vänd aldrig ryggen mot en valp!

Ny MC-klubb i Eda

Ryktet går att det ska bildas en ny mc-klubb i Charlottenberg. Det ska bli en sk ” Hang Around” till Bandidos. Tänkt namn är Muppis men ingenting är bestämt ännu. Högsätet är beräknat lokaliseras till Muraråsen. Ansökan är redan inlämnad till Nutek, Länsarbetsnämnden och Eda Företagscentrum för att söka startbidrag.

Grundtanken är att de ska ta över färdtjänsten i norra Eda och handla åt de pensionärer som inte vill eller kan åka motorcykel. Detta har medfört att ett gäng glada åldringar på servicehuset startat en Harly Davidsson-klubb. De kommer att vägra åka något annat märke. Alla spättor är satta i 2 månaders karantän för förarna vill öva på mamma och mormor så de vet hur äldre folk reagerar i kurvorna. Alla mc kommer att utrustas med ett rör där käppen kan förvaras under färd.

Samtliga maskiner kommer att gå på blyfritt för att spara miljön och gammaldags skinnluva med cellouidglasögon kommer att godkännas.

Det har redan kommit förfrågan från PRO om  inte kubben kan ordna någon utflykt till Arvikafestivalen eller Hultsfred. En ravedans i Gränshallen för att få lite omväxling till den vanliga motionen har också varit på tal. Totalt drogfritt! Inte så mycket som en betablokerare får finnas innanför väggarna. Lennart Olsson har lovat spela Gudrun Schymans roll.

Detta kan vara början på något nytt. Klappa på kinden i stället för att sparka på knäna. Världen är nog inte så jävlig, trots allt.

Killen med Amazonen  nån gång på 70-talet

Sonen med Sven Tumba. Sture & Lollo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s