Mest skåpmat.

Tvingade mej kvar i sängen till 7. Golfen började 7,30 så det blev inte lång väntan. 11-kaffe på Biltema som vanligt innan avslutningen på golfen där Jon Ram höstade in ett antal miljoner till sin snygga frus stora förtjusning. Såg också skidtjejerna falla som bowlingkäglor innan det var dax att betala räkningarna. Det är vad som hänt idag. Nu fler gamla Junior.

Att skiljas är att dö…

Jag har haft på känn att detta skulle hända en vacker dag. Nu blev det inte så utan dagen var molnig, mild, men med en underton av tveksamhet. Det kändes i luften redan på morron att något vedervärdigt skulle inträffa. Inte bara att Sturre, den sneda älgen, trampat fel och klappat sej i på svallisen vid Myrändan så han haltar värre än nånsin, utan det var något annat som jag inte kunde sätta tassen på. Bara en känsla av oro, som att förutsäga en jordbävning eller naturkatastrof.

Studerade himlen om jag skulle se några tecken, men såg bara kråkor som häcklade mej genom att skrika okvädningsord. Inte ens matlusten var som den brukade, fågelmaten fick ligga orörd. Märkte på husse att något fattades för han var inte sitt vanliga, glada jag, utan gick eftertänksamt och funderade utan att intressera sej för mej. Han verkade vara i en annan värld.

När vi kom hem märkt jag att Nelson hade smittats av missmodet och stod och hängde med huven, däcken var bara halvfulla och vindrutetorkarna hängde på sniskan. Ingen sa något, alla verkade vara rädda att säga sanningen.

Dagen gick och övergick i kväll. Vemodet började kännas som en tumör som börjat äta oss inifrån något vi inte kunde göra något åt hur vi än skulle vilja.

Vid Aktuellt knackar det på dörren, vi öppnar och där står bödeln, den vi alla väntat på hela dagen. Han ska hämta Nelson. Det känns som nödslakt fast Nelson verkar inte dålig, tvärt om. Han får ny husse. Undrar när jag får det?

Ny MC-klubb i Eda

Ryktet går att det ska bildas en ny mc-klubb i Charlottenberg. Det ska bli en sk ” Hang Around” till Bandidos. Tänkt namn är Muppis men ingenting är bestämt ännu. Högsätet är beräknat lokaliseras till Muraråsen. Ansökan är redan inlämnad till Nutek, Länsarbetsnämnden och Eda Företagscentrum för att söka startbidrag.

Grundtanken är att de ska ta över färdtjänsten i norra Eda och handla åt de pensionärer som inte vill eller kan åka motorcykel. Detta har medfört att ett gäng glada åldringar på servicehuset startat en Harly Davidsson-klubb. De kommer att vägra åka något annat märke. Alla spättor är satta i 2 månaders karantän för förarna vill öva på mamma och mormor så de vet hur äldre folk reagerar i kurvorna. Alla mc kommer att utrustas med ett rör där käppen kan förvaras under färd.

Samtliga maskiner kommer att gå på blyfritt för att spara miljön och gammaldags skinnluva med cellouidglasögon kommer att godkännas.

Det har redan kommit förfrågan från PRO om  inte kubben kan ordna någon utflykt till Arvikafestivalen eller Hultsfred. En ravedans i Gränshallen för att få lite omväxling till den vanliga motionen har också varit på tal. Totalt drogfritt! Inte så mycket som en betablokerare får finnas innanför väggarna. Lennart Olsson har lovat spela Gudrun Schymans roll.

Detta kan vara början på något nytt. Klappa på kinden i stället för att sparka på knäna. Världen är nog inte så jävlig, trots allt.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s