Borttappat.

Lusten tappades bort redan vid 05 då Brandy skulle ut. Kändes lite bättre innan vi kom ut. Mycket mera snö än jag trodde. Pratade med både Allan å Ove i väntan på Super-G. Då försvann lusten igen när Lindsey Vonn brakade in i skyddsnätet. Han önskat henne en bättre avslutning på en sagolik karriär. Får kommas att hon hasar ner lite försiktigt i störtloppet så hon inte skadar sej igen.

Nä, det från bli några gamla Junior från 1995/96 i stället i väntan på Superstar kl 21.

???

Ha förtröstan, gott folk. Snart kommer våren och med den snösmältning, tjälskott och maskrosorna. Visserligen knäpper det till och spriten i termometern fryser till men så fort solen dyker upp skvalar smältvattnet ur stuprännorna. Sorkarna stiger mot ytan och blir mer lättfångade och man blir skitigare.

Här i Eda händer omvälvande saker. Hundklubben övar sina människor varje söndag på nya övningsfältet vid Furunäset, Fundo drar ner på verksamheten och på andra sidan vägen har en massa hemsamariter flyttat in i de tomma hyreshusen. Trevligt med lite liv men att tänka sej få lite hemhjälp gick inte. Det ingick inte i deras åtagande att laga mat åt mej, sa dom. Som jag förstått ska de vara utbildade till att göra livet lättare för andra. Varför då inte öva på mej?

CHC går inte upp i Elitserien i år heller till glädje för Epnils som inte vill ha mer oväsen. På hemmamatchen mot Stavnäs höll han på att åka på en snyting när folk gjorde vågen. Han ramlade av högtalaren när Mora Träsk drog igång. Nu bävar han för dansbandsgalan i april. När de erotiska ångorna från dansgolvet stiger mot taket blir han yr i bollen och måste spänna fast sej för att inte ramla ner i nåt dekolletage. Han skulle landa mjukt men varmt.

Snart drar det ihop sej till invigning av det nya turistcentret vid Morokulien. Har varit och tittat i vinter men det var så mycket bråte att det var svårt att få nån uppfattning om utseendet. Skylten med Eda Kontrovers Center är beställd och kommer snart

Rätt plats.

Att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, det är journalistens rättesnöre. Rätta stället i Ch-berg är på trottoaren utanför Systemet. Någon gång under veckan ska de flesta dit i något ärende och ofta har de husdjuren med sej. De som inte har något ärende dit kommer ändå för att se vilka andra det är som verkligen har ärende dit. Låter det inte förnuftigt?

Om vi bortser från det geografiska läget har butiken en otroligt trevlig personal. Varje gång jag kommer in blir jag bjuden på vetebröd. Inte någon överbliven torr skiva utan en fräsch, rejäl bit. Vet inte om de alltid sparar eller om de förväntar sej att jag ska dyka upp.

Nu när hockeysäsongen är slut är det inte rätt ställe att sitta i Gränshallen heller, men mitt förslag på dansgala föll i god jord. Visserligen blev det inte lokala band utan utsocknes men det blir nog kul i alla fall. Det ska ju bli påskbufé med massor av käk, kanske höna? Husse ska be cartringfirman ta med ”dogbag” så jag får smaka på härligheten som blir över. Att få följa med in är väl inte att tänka på?

Det kommer att bli en lång, ensam kväll och när de kommer hem kommer de troligen att lukta konstigt också. Natten brukar avslutas med en mycket kort promenad, om inte det är någon tillställning på Folkets Hus, för att sen välta omkull i sängen. Sen dröjer det inte länge förrän tröskverket börjar låta. Kan bero på slapphet i stämbanden.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s