Julafton 2018.

Det var en kall morron som berättade att det var julafton, närmare – 15 grader. Det bekom inte Brandy det minsta så han ankrade upp ute i snön som vanligt. Hade redan käkat upp ägget å mackorna när jag mindes gröten i mikron. Hade blivit lite ”skinn” på den men med lite kanel gick den samma väg som det andra.

Mycket stilla morron när köpcentra var stängda. Ringde min äldsta kusin i Forshaga som fyller 86 på annandagen. Vi pratade 50 minuter. På kyrkogården visade det sej att gympadojor var fel skoval men ljuset fick nya batterier ändå.

I Sätered hade ca 15 pers å 4 hundar samlats. Det fattades en å annan men stolarna blev fyllda ändå. Tur de har ett stort hus. Mycket god mat å mycket hemgjort godis.

Mikael, sonen rakade mej på huvudet. Förra gången var förra julen. Rakapparaten i ena handen, dammsugarslangen i den andra eftersom vi fick låna Lindas kontor. Får väl säga att han lyckades bra.

Brandy som legat i bilen fick hoppa ut innan vi åkte hem. Svårt att få in honom i buren igen eftersom det luktade 2 hanhundar å 2 tikar. Fick en 16-årig whisky av min äldsta dotterdotter Liv å hennes katter. Hon varnade för att jag kunde klassas för pedofil men den var över 15.

Jag gillar whisky men är ovan den prisklassen. Måste prova den när vi kom hem. Doften påminde om golvlack även kallad fernissa. Lite rökig med en eftersmak av något som morsan använde i ladugården som hette Flytox. Det var ett medel mot flugor. Inte så att jag drack det men associationen påminde om det.  Detta inte sagt som nån nedgradering utan mer som ovana från min sida. Normalt tar jag en 6:a i ett svep men denna kommer jag nog dela upp i många små mängder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s