Lillördag.

Det var kallt i morse, känns tydligt när man skakat av sej täcke, filt å en hund. Nu stannade Brandy inne till 8 märkligt nog. Tror inte det berodde på kylan för det bekommer honom nada.

Det börjar bli ont om oupptäckta skogsbilvägar så då får vi leta upp nån vanlig väg vi inte åkt på länge. Synd man inte kan åka över till Norge när Brandy inte har nått pass. Men det gick att vända på gränsen. Tänkte handla på Eurocash men där var det proppfullt så vi hamnade i Lina i stället.

Isen låg på Vangen där ungdomen tidigare åkte skridskor. Det är inte alla år det finns vatten där. Blev hungrig så ett besök på Biltema var av nöden. Eftersom det är onsdag, lillördag, kostade jag på mej en bratwürst.

Tänkte se skidskytte men det blev inställt p g a dimma. Nytt försök i morron. Mer Junior.

Människan, djurens vän?

Man vet att hunden är människans bäste vän. Det är ingen nyhet, men frågan är var i hierarkin människan hamnar. Nu under vintern tävlar alla vänliga människor om att mata fåglar och rådjur. Även om det är barmark kan de inte låta bli att dela med sej av sitt överflöd. Vad blir följden? Antingen blir djuren så bortskämda att de inte klarar att finna mat själva eller också faller de offer för den del av mänskligheten som inte klarar att se en halvtam råget utan att rusa efter geväret. Eftersom jag har jaktinstinkten i generna har jag svårt att ha någon uppfattning i frågan men min heder hindrar mej från att bita en redan liggande.

Om nu någon vänligt sinnad pensionär delat med sej av sin surt förvärvade mat och kommit i en vänskapsrelation till sin matgäst så är det väl inte för mycket begärt att låta de två få fortsätta utan att det kliar i avtryckarfingret. Det blir som att mista en familjemedlem.

Det går inte att skylla på att det var ett jaktbart djur. Hela omnejden vet redan inom en vecka allt om alla så det vore konstigt om det inte också skulle gälla det här. Går en dam hem med fel gubbe vet alla om det innan hon får nyckeln i låset. Om någon har älgar som ansar äppelträden,  då har alla andra också anlitat dom. Sticker jag huvudet utanför häcken kommer minst 15 personer och visar mej vägen in på tomten.

Lovar ni att inte jaga inmatade djur så ska jag försöka undvika katter inom tomtgränsen.

Hundfoder

Har kommit på hur de gör hundfoder. Det är små, ulliga djur med hängande öron som tillverkar det. De sitter ofta i en bur på ben med ett nät som golv. Under buren samlas all hundmaten. Begriper inte varför husse handlar på Konsum när det går att hämta gratis hos producenten.

Nu har det hänt! Någon har gått vilse i Charlottenberg. En helg, när de hade träningsläger nere i Gränshallen, gick 2 spelare från Ore vilse i samhället. De hittade inte Ishallen igen. Sist det hände var när en från Karlstad missade Arvika och undrade vad det låg. Nu är det mindre risk sen de fått fjong på ”Staken” Det är tydligen dags att sätta upp fler skyltar. I Norge har de kommit på hur de ska göra. Finns det mer än 5 hus så finns Infart Syd, Infart Nord, Sentrum, klart och tydligt t.o.m. en Svensk hittar rätt.

Vi har fått ett nytt hat/älska-objekt i Eda. De kallas allmänt för Bengt Nilsson & Knölarna. Låter som ett dansband, men ska visst dona med något annat.

Står man och tittar en kväll nere vid Gränshallen måste man bli imponerad av all aktiviteten. Tur inte Bergmans Möbler har nattöppet, då hade Morastvallen måst användas som parkering. Otroligt hur mycket folk isladan kan svälja. Skrotlyftare, pang-pangare, skridsko med och utan klubba. Ungar och gamla, som egentligen borde åka spark. När det nu är så högt i tak kunde de utbilda svajmastartister. De kunde säkert få anställning inom kommunen efteråt.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s