Edas första köpcenter.

I mitten av 60-talet växte det upp ett vid Eda Glasbruk. Där fanns det mesta som få behövde. Tältvaruhuset där grejorna låg på lastpallar, stånd med allt som gick att sälja. Ett hus som sålde golf, ett annat som sålde lampor å mattor. Brukshandel som hade mat å porslin. Porrtält som hörde till kulturen. Det fanns även en porrbuss vid tullen. Här kommer några bilder hur det ser ut nu.

Golfvaruhuset. Framför det stod Tältvaruhuset, stort som ett cirkustält. Många småbaracker kom upp liksom toa mm. En malplacerad kundvagn minner om storhetstiden.

”Slottet” där Rune bodde. Han sålde tidskrifter med lättklädda damer å attiraljer för självhjälp. På andra sidan vägen där porrtältet huserade men numera är det ersatt av björksly. Mitt emot fanns lamp/mattaffären.

Gamla Konsum där forskare Gunnar som sedermera blev ICA-handlare började sin bana. På sistone hade porren flyttat hit. Kulturen i Eda har bytt lokal några gånger.

Idag hade Folkets Park invaderats av motorcyklar. Att jag hamnade i Eda Glasbruk berodde på att jag inte kunde svänga ner till skjutbanan som jag tänkt för det var bilkö från Norge. Fanns inte en chans att komma över tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s