Trodde ett ögonblick att….

våren var i antågande men det var i morse det. Det pilska hackspetten hade kvicknat till igen. Kollade rotfruktslådan bara jag varit ute med Brandy å där verkade det lovande.

Potatisen ville bli satt i jord. Kollade utanför var det var minst snö men hittade inget bra ställe. Den kanske växer om jag använder lådan som potta? Den vill ju ha gödsel.

Avundsjuk på morötterna för de har betydligt bättre hårväxt än mej. Ja nu är det mesta kokt i alla fall.

Om jag inte visste åldern på Björgen skulle man tro att hon är mor till Kläbo, de har samma energi. Att köra in 35 sekunder på Kalla & på 5 km är få förunnat. En stund på Maxi innan skidskyttet.

Nä, vi tar nån gammal Junior igen.

Jakten har börjat!

Eftersom bananerna stigit till över 15 kronor kilot bestämde vi oss för att skaffa mat på egen hand. Till att börja med skulle husse leta upp sin gamla jaktrock. Visserligen är den sen slutet av 70-talet men borde vara fullt användbar. Trodde han. Då den förvarats i en galongarderob i förrådet några år hade den blivit naggad i kanten, så att säga.

På hyllan längst upp hittade vi en dammössa av fuskpäls som också blivit naggad i kanten. Troligen av samma vilddjur. Nu började spårandet redan innan vi lämnat bostaden. Husse beväpnad med ett vedträd som tillhygge och jag med mördande blick började genomsöka fastigheten. Tanken gick osökt till järv eller lo men matte föreslog husmus. Under kaffepausen enades vi till slut att matte hade rätt fast det satt långt inne. Vi bytte vapen och inventerade förrådet av mössfällor. Några hittade vi med mumifierade fångster i som vi kastade direkt. Andra kunde med lite justering användas. Det gäller att få så lågt motstånd i själva slagfjädern att inte bytet hinner sno osten och sticka.

Sen vi plåstrat om husses ring och långfinger på vänster hand, de fingrar han provade med,  var vi klara med utplaceringen. Det gäller att sätta fällorna rätt från början om det ska ge resultat. Nummer ett satte vi på hyllan inne i garderoben, den andra i botten av nyss nämnda. Felet var att redan andra dagen skickade husse in ett barnbarn som ville låna en mössa. Under högljutt ylande kom telningen ut med fällan runt handen.

Fortsättning nästa vecka.

Jakten fortsätter…

Som ni kanske minns från förra veckan började inte jakten särskilt bra. När vi laddade mössfällorna med Arvika Greve` hände just ingenting. Vi började se oss om efter något annat. På ICA föreslog de en dansk variant som hette Sorte Sara. En vedervärdig konstruktion som luktade kolossalt illa. Som strumpor efter Oslo Maraton ungefär. Sen husse provsmakat blev vi ensamma i kön, alla undvek oss. Vi band fast ostpaketet i radiomasten när vi åkte hem. Inte kunde vi ha eländet inne i bilen.

Några dagar senare fick vi information om att ovanligt mycket möss var på vandring nerifrån Ås. Någon trodde det var fjällämlar men vid närmare undersökning visade det sej vara möss. Ostlukten hade gjort verkan men inte på det sätt vi menat. Eftersom vi blivit förvarnade vid Höja la vi ut osten som åtel på åkern vid Gunnarsby och begärde assistans från Hemvärnet. Inte nog med att vi fick avslag på begäran utan snön damp ner och omöjliggjorde vidare jakt. Vi minerade osten med råttgift innan vi tog kafferast igen för att utröna nästa lämpliga steg.

Falukorv! Det måste de gilla för det gör vi. Sagt och gjort, vi gillrar med falukorv. Nu var det så att husse glömt köpa pålägg till jobbmackorna så han var ute och hämtade korvskivan igen. Återigen var vi utan lämpligt bete. Vi funderade på att kleta blixtlim på mössfällan men efter noga övervägande tyckte vi det var väl barbariskt. Medan vi fortsätter fundera återkommer jag med rapport från jakten nästa vecka igen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s