Som en juldagsmorron.

Märklig morron, som förr när det var snö på julen. Satt ute 7,30 i morse, inte ett ljud, inte en människa. Så som det brukar vara på juldagen/nyårsdagen. Alla har varit uppe länge kvällen innan, många är bakis. När vi gick promenaden träffade vi Håkan å Ingalill så det fanns några fler överlevande.

De kokta äggen var slut så nu skulle den nya äggkokaren användas för 3:je gången. Hade tagit fram äggen redan i gårkväll, det var nog en miss. Satte mackapären på löskokta men lika fan blev de hårda. Har ansett mej tappad bakom en vagn men inser nu att jag är smartare än en äggkokare för då jag kokar dem i en gryta blir de bra. Får fortsätta experimentera.

Satt på toan å hade min filosofiska stund i gårkväll. Hörde nånting som dunsade ner på köksgolvet. Brandy hade sett att jag gömde godisstickorna bakom kaffebryggaren, nu hade han käkat upp hela påsen. Måste köpa nytt nu då pensionen trillat in med den vedervärdiga höjningen.

Ska låsa in dem i kassaskåpet. Det råkade följa med några semlor också. Då jag kom in på Maxi kom jag ihåg det jag inte kom ihåg på Lidl, grädde. Tänker göra baconlindade kycklingfiléer i morron.

Mina norska grannar som ankrat upp på Maxi såg förvånade ut när jag svepte förbi å sen kom med grädde i näven, alla trodde jag skulle till Systemet. Hittade en lasagne i frysen. Kunde värmas 8 minuter i mikron eller 45 i ugnen. Ett lätt val. Efter 1 minut dog mikron, helsvart. Kollade säkringarna, inget fel. Då hade elkontakten lirkat sej ur en ½ centimeter. Har inte varit ur sen 2011 i november.

Medan jag åt efterrätten hörde jag något bakom ryggen. Där stod Brandy å rotade bakom kaffebryggaren men han fick tji, han letade på fel ställe. 150-200 kajor har suttit å tjattrat i björkarna utanför altanen, nu har de gjort en omgruppering till Blåklinten. Putte har inte ringt i kväll, tror orsaken är att hustrun fyller år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s