Bra vana…

att inte vakna före 8,30. Årets mörkast dag blev en av de finaste i vinter. Besökte dottern i Nystuga, måste se hur det blev sen de rivit ut nästan hela huset. Det blev bra! Hon inväntade sotarn som skulle besiktiga den nyinsatta kaminen. När jag byggde första huset 1969 kostade kaminen 620:-, nu kostade den lite mer.

Det var vackert på hemvägen. Hämtade Brandy å åkte ut igen. Fotade lite medan han undersökte omgivningen. Han fyller ju 12 år idag å fått 60 grattis på facebook så han får drälla ute en stund.

Måste ner till Centret å titta vad som sker. Vid Biltema hade de börjat med ena långväggen å höll på att sätta upp reklamskylten.

Det händer nått nytt varje dag. Snart är taket på vid Skrot-Kalles förråd. Lochlan ska flytta upp till gamla Systemet.

Nere på Maxi var det få forskare närvarande. Skrot-Kalle, Roy, Ola, några passerade. Träffade Morgan från Fjäll som jag inte sett på flera år. Han var sej lik.

Regnet det bara öser ner.

Äntligen kom det som många bönder ville ha. Det som bönderna inte ville ha i våras. Regnet. Han där uppe drog i spaken och hela himlen rann ut på några timmar. Jag har letat flera veckor efter något svalkande i närområdet men bara hittat en dyig, grön, klibbig pöl i Ormdalsbäcken. Plötsligt blev bäcken en brusande flod.

Som tur är hann de flesta flyktingarna från Centraleuropa åka hem annars hade de stått med metspö i viadukten hela helgen. På Noresund spelades klubbmästerskap och där uppstod problem redan på fjärde hålet. Bunkrarna var vattenfyllda ända till brädden och tre norskar hade tagit tillfället i akt och spottade finkel på masken i hopp om att dra en abborre. Det blev stopp i spelet tills de fått låna skyddshjälmar från Fundo ifall någon boll skulle hamna fel.

Vid Räköken hade flera båtägare tur som satt flöte på ekan annars hade de aldrig hittat den. Det är med regnet som med inflationen. Antingen är det för mycket eller för litet. Tänk bara på alla myggägg som legat i dvala under den stekande solen. Vips är det full fart, de kläcks och som kamikazepiloter attackerar de första bästa offer. Eftersom vi redan tidigare hade en storfamilj getingar på verandan blev det läge att ta fram förra årets succéköp, det elektriska mygglampan. Den funkade utmärkt förra året och vingklippte allt från knott till gråsparv men i år hängde den i sin kedja utan ett enda litet fräsande. Getingarna tyckte de fått en förträfflig boning för dagen efter hade de byggt ett litet fundament i lampan.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s