Se där ja, det blev ju bra.

Kröp ner i en säng som påminde om något som kändes som ett våtomslag efter en brännskada. Brandy låg ju ute i gårkvällens regn å jag hann inte stänga dörren till sängkammaren innan han hade totat till hela sängen å lagt sej på kudden.

Rodelbanan mellan altanen å parkeringen var intakt i morse. På med broddarna å ut på tur innan avresan mot Arvika å bilbesiktning. Var tveksam vad gällde väglaget så jag skulle ta det lugnt men blev jagad av en långtradare så när jag skulle in kl 10 var jag redan testad å klar.

Ringde å tiggde mej kaffe på Långgatan i Åmotfors där det bor en som fått pippi.

Hade ett trevligt visselsamtal med honom. En vit jamare låg ute på den inglasade verandan men de var kompisar. Fortsatte till Noresund för Brandys julbad. Där var det inte mycket snö kvar.

Sen började kubbningen. Hade monterat på stövlar men borde haft groddräkt för Brandy är inte samarbetsvillig vad gäller tvagning. Med risk att han tycker ner duschaggregatet från väggen bands han fast, tvålades in sen började karusellen. 3 varv runt mina nedre extremiteter så jag blev också intvålad men till sist blev han halvren.

Hemma hade rodelbanan förvandlats till enstaka snöfläckar å efter tuppluren hade de också försvunnit. Läste Blickpunkt Eda medan jag sörplade kaffe. Höll på att sätta det i vrångstrupen när jag kom fram till vad kommunalrådet skrivit. Han tog åt sej äran att han satt Eda på världskartan då han fotade en vit älg i grannkommunen. Det hade han även berättat för kronprinsessan då han träffade henne på Glaskogen. Hur trevligt hade det inte varit om Eda blev kända för nånting bra å inte bara för skadestånd å felaktiga inköp?

Ännu en Junior 950919

Inte soffliggare.

Jag tillhör inte soffliggarna. Det gör jag i vanliga fall men inte när det gäller röstning. När husfolket försvinner ut genom dörren vräker jag mej i möblerna så håret ryker. Nu gällde det EU-valet och då måste man ställa upp. Jag promenerade ner till biblioteket och undrade om det var rätt ställe att utföra sin förbannade skyldighet eller om jag gått galet. Det visade sej vara rätt ställe men de hade fel röstsedlar. Alla möjliga och omöjliga fjantar och kärringar men ingen Brigitte Bardot. Hur jag än letade hittade jag inte bruden.

Husse hade tidigare under veckan haft lektion med mej om EU. Han hade visat foto på fruntimmer med rött hår, gubbar i kostym och en puma i pepitarutig blåsa. Det visade sej att den enda han visste något om var hon i blåsan. Då hon förutom att en gång varit snygg var djurvän måste det bli henne jag skulle rösta på.

Nu hade de som sagt inte någon sedel med henne. Då blev hela saken förfelad men när jag ändå gjort mej omaket att gå dit måste jag ju göra min plikt När jag inte hade någon ytterliga kandidat blev det en utslagsfråga. Jag hävde mej upp på bordet med valsedlar och dreglade. Den sedeln som blev mest nerkletad blev mitt val. Jag vet inte om det var så vetenskapligt gjort men som utfallet blev var jag nog inte ensam om metoden.

Nästa gång ska jag importera egen sedel från Frankrike, direkt från Brigitte. Hon kanske skriver på autografen också.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s