Nu börjar det bli lite enahanda.

Ha, klarade ligga till 7,45 utan att det blev blött i sängen men lika mörkt, samma gradantal som igår, strax under strecket. Börjar bli slut på de färdigkokta äggen, måste koka nya på lördag. Tycker jag gjort detta bra, koka 7 ägg, ta upp 2 efter 3½ minuter, låter de andra ligga kvar i vattnet på svalning. Borde få Nobelpriset för min förmåga att spara el. Efter gårkvällens fotbollsträning var halva planen snöröjd.

Ringer Putte, antar han är ensam med dotterns Ragdoll vilket visade sej vara ett rätt antagande för Gittan hade blivit inringd till jobbet som vanligt. Kattan löpte så hon blandade sej i samtalet som handlade om pannkakor. Det är ju torsdag. Vispade ihop smeten sen samtalet avslutades efter 56 minuter. Ut med Brandy.

Försöker skaka fram transport till julbordet på lördag. Inte så enkelt i dessa dagar. Jag vill ta en öl, Maja vill ta en cider. I väntan på svar passade det med tuppluren.

På Maxi fick jag än en gång förfrågan av Skrot-Kalle om jag inte kunde skriva hans memoarer. Påtalade att det tar minst 3 år å den tiden har varken jag eller han. Vore oerhört trevligt men tror inte jag är rätt person för detta projekt. För att reta upp mitt intresse berättade han om när han köpte ett lok i Blekinge. Köpte det men såg det aldrig innan det blev sålt till Malmö!

Gunnar å Charlie tittade på foton Gunnar tagit innanför gamla järnridån. Charlie kunde namn/benämning på samtliga efter 1:a världskriget. Bullen å Kalle tittade på gamla lastbilar. Det var trevligare innan dessa jävla telefoner. Rune dök upp men det tände inte till så länge jag var kvar. Det pratades mest om Normas exporter till USA som minskats. Får Trumpen hålla på en stund till kommer den nog att öka igen. Vi kör nått gammalt igen.

Klippa och klistra.

Vi brukar få besök av mina så kallade halvsyskon. De roar sej med att rita gubbar, blommor mm och klippa ur för att omgående klistra in delarna på annat ställe. Jag har alltid förundrats över varför gubbarna inte satt bra där de var utan måste flyttas. Då borde det vara enklare att rita dem på rätt ställe med en gång. Trodde detta hörde ungdomsstadiet till men vad fel jag tänkt. Även pensionärer ägnar sej åt sådana övningar. Gammelfarmor brukade kleta upp tomtar på kylskåpet om jul. Inte är det någon sysselsättning enbart för arbetarklassen heller utan det utövas minst i lika hög grad av gräddfilen. Ta en sån man som Marjasin som borde ha haft annat att göra än dona med Björnklisterburken.

Detta faktum har jag tagit fasta på. Husse, som är lite petig när det gäller andras utgifter, bokför varje utgift på sitt egna, speciella konto. Bostaden har sitt, hushållet sitt. Jag har ett eget konto som heter Junior mat. Där pillar han in varje liten kostnad som han anser härhöra till mej. Bjuder han på glass ska halva kostnaden bokföras på mej. När månaden är slut och han adderar ihop summorna, glor han över glasögonen och påstår att jag dragit över budget. Troligen har han smittats av sparivern när det gäller kommunen.

Nu har jag gjort ett motdrag. Jag klipper bort raden med kostnad för Doggy på Konsumkvittot och klistrar in det under 4 öl på Systemkvittot. Husse brukar lusläsa matkvittot men kvittot med rinnande föda brukar inte vara så viktigt.

Det sa pang….

Andra veckan i älgjakten var jag och husse ute för att inhandla livets nödtorft. Cigaretter! Kvällen var mörk, sen och dimman började lägga sej på knä och slicka asfalten. Det var med andra ord en typisk oktoberkväll. Sen vi handlat och jag käkat min nattkorv hos Birgitta tog vi vägen upp mot Gärdet. På Långgatan svänger vi öster ut och utanför Rolf på Sporten blir jag, likt en amerikansk bov som hotas av snuten, fastnitad  mitt i gatan, fastfrusen. Husse som tror att jag hittat en katt går fram till staketet för att titta. Döm om hans förvåning när det vickar till ovanför hans huvud. Med glasartad blick stirrar han rakt i ögonen på Sturres, den sneda älgens, fru! Hon har telningen med sej och käkar vinteräpplen på kvällskvisten. Inte ofta husse visar någon vilja att röra fortare på benen men denna gång knäade han iväg ganska snabbt, färdig att kasta sej över staketet hos Grin-Olle. Dess bättre var inte Sturres fru ett dugg intresserad varken av honom eller mej så vi tog oss inomhus utan blesyrer.

Sturre själv har sin vana trogen legat i trädgården hos Anna Gustavsson hela jakten. Under dygnets ljusa timmar har han hållit sej längre söder ut mot Gunnarsbygärdena men efter mörkrets inbrott smyger han upp under finrumsfönstret för att titta på sportspegel. Nu lär vi inte springa på frugan nån mer gång för hon lär ha anlänt till de sälla jaktmarkerna. Känner jag Sturre rätt kommer han troligen dragande på ett nytt fruntimmer nästa år

004196.doc

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s