Fortfarande borta.

Vad är borta? Städlusten. Letade igår, nu var det för mörkt å det regnade vid 7-tiden men gårdagens snö hade försvunnit. Vågade oss ut vid 9 som vanligt, inte halt. Flaskan med rengöringsmedel stod å flinade åt mej medan jag tögg ner frukosten. Som tur var hittade jag en kanal som visade repris på golfen från Hong Kong.

Där gick nån timme innan jag var nöjd. Då jag ändå var uppkopplad på Cromecasten var det lika bra att köra Gills Veranda. Brandy ville ut vad det nu berodde på. Hamnade i närheten av Lidl så jag slank in. Skulle egentligen bara ha mjölk å lingonsylt men hittade massvis med julskinkor. Allt från 29,90 till 159 spänn. De hade en färdiggriljerad på 1 kg för 109 kr som såg lockande ut men klarade behärska mej. Blev blodpudding & bacon i stället.

Dålig bild men såg delikata ut om än lite ynkliga i storleken.

På Maxi var det lite oroligt. Skrot-Kalle var bekymrad att havskräftorna tagit slut i morron när fiskbilen kommer. Morgan var i valet å kvalet om han skulle leta upp sin namne Kapten Morgan. Charlie hade försvunnit mot Årjäng för nostalgisk afton med kvinnlig medresenär från USA-resan. Nicke höll på att svälta ihjäl men räddades av 4 korvar + i bulle. Han såg nöjd ut efteråt.

Hör på radion att isbjörnarna från Östersund vinner sim match i Europacupen. Kör an gammal Junior från juli -96 för en gång skull.

Fallet.

De faller en efter en. Kommungubbar, landshövdingar och polischefer. Fifflandet har gått om hembränningen som fritidssysselsättning. Den som inte åkt fast för någon skumraskaffär ses över axel av de som håller på. Förr var det skam att vara lytt och halt. Nu är det nästan underligt att vara ärlig. Vanligt folk trodde länge att det var småtjuven och A-lagaren som var deras största fiende men det visade sej vara samhällets övre skikt som stod för faran. Om en arbetare försöker dra av några kronor för arbetskläder blir det genast avslag. Då storgubbarna och för all del även kvinnorna i jämställighetens namn, gör samma sak, fast med några tusen procents höjning, blir det en klapp på axeln med förhoppning om en gengåva nästa gång. Tidigare fick man ta en annan väg om några ungar samlats på samma ställe. Nu får man gömma sej för polisen för att undvika att få stryk.

Jag har roat mej med att undersöka fifflet inom kommunen i Eda. Vad fick jag se? Jo, en skandal som kvällstidningarna ännu inte letat upp! En dam, välkänd i samhället som en duktig yrkeskvinna, sträng mor och bra älskarinna har smusslat med kvitton!! Kommunens revisorer hade totalt missat detta under flera år men nu när många andra kommuner granskats extra noga upptäcktes förskingringen. Den härhör sen redan från 1993. Kvinnan hade roffat åt sej ett Konsumkvitto på frallor för 28,50 och sen stoppat det i egen återbäringspåse. Därmed är förskingringen av 74 öre, som rätterligen tillhör Eda, ett faktum.

 

003796.doc

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s