Nytt vapen.

Ännu en kall men klar morron mötte oss när vi orkat resa oss ur bingen. Vet inte om det berodde på Melodifestivalen, Brandy eller hybelkaniner men jag fick ett allergianfall i gårkväll. 25 nysningar i sträck innan snoren började rinna. Normalt brukar höger näsborre läcka, nu var det den vänstra. Klämde in en Loratadin men inte fan hjälpte det. Fick hälla på ett flertal kaffekoppar för att undvika uttorkning.

Värmde kaffevatten, bredde mackor å drog mot Noresund. Där hittade vi Heikki med sin Jack Russel. Heikki hade ett nytt övningsvapen. En klubba som vägde säkert 3 gånger så mycket som en normal. Specialgrepp så det kunde inte bli fel. Hundarna hade fullt upp att springa efter bollar medan vi provade klubban som hette H. Troligen en mycket användbar grej om man tycker om att öva.

IMG_5945

IMG_5943

Att få 2 jyckar att sitta bredvid varandra var döfött då inte Heikki heller var intresserad av att vara med på bild. Vi drack kaffe, hundarna tiggde. Varmt å skönt i solen medan vi diskuterade vad vi behövde göra på banan.

IMG_5947

Semesterfiraren hade tagit till vana att gå över bondens åker. Det tyckte inte bonden om, vilket han påpekade.
– Jag går var jag vill, sa semesterfiraren. Det har jag papper på!
Bonden släppte då ut tjuren som genast gick till anfall. Semesterfiraren lade benen på ryggen och skrek på hjälp.
– Ta det lugnt, ropade bonden, du kan väl visa honom ditt papper!

Det var en bonde som skulle lossa spannmål, men det bar sig inte bättre än att det hände en liten olycka. När han låg i sin sjuksäng på lasarettet och sköterskorna kom och tittade i hans journal så hajade dem till, varefter de gick fram och lyfte på hans täckte, för att betrakta bonden ädlare delar. Bonden sa inget i början, men efter ett par gånger så tröttnade han och stoppade en sköterska som var i färd med att lyfta på täcket. Han frågade henne varför hon skulle titta in under täcket. Då svarade hon:
– Det står i journalen att ”Lämmen föll ner och krossade foten vid sädestömning”!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s