Nu blev det gjort.

Va då? Jo, tänkte mäta snödjupet i gårkväll men efter en förflyttning på 4 meter hade jag glömt det. Idag kom jag ihåg det. Enda stället var ju på biltaket, gräsmattan kan man glömma för Brandy har trampat ner det mesta. Tumstocken visade 18 cm under gårdagen. Var smart å lät snön ligga kvar i går så det hade jag igen idag för det var bortsopat på 5 minuter.

Bilen ska testas under januari, alltså måste oljan bytas. Det blir nått skit i avgaserna annars. Ringde Billy efter frukosten. Kom direkt, svarade han. Nu stod ju bilen i en rejäl snöhög så frågan var om jag klarade att lirka ut den?

20160111_101730Bara man trampade ner skiten gick det att öppna dörren i alla fall. Efter lite uggande fram å åter rullade den ut på parkeringen. Oljan blev bytt medan vi diskuterade fördelarna med Thailand. Passade på att besöka Ö&B för hundmaten var slut. Brandys gamla mat har de slutat med men nu äntligen har jag skolat in honom på den nya.

Blir lite irriterad på en del reklam. Alvedon Novum verkar dubbelt så snabbt som den vanliga. Varför säljer de då den gamla? Ingen vill väl ha ont längre än nödvändigt? Basturökt skinka, flatrökt skinka, vad är skillnaden?

20160111_144240

Vi måste ut igen, Brandy för att skita, jag köpa stövlar. Jycken gillar inte att skita i meterdjup snö så jag måste jaga ut honom. Han försvinner in i skogen å kommer tillbaka som en raket.

20160111_145746

Hade letat upp stövlarna på Jula då jag hittade den här. Fram med telefonen å fotade då en kille kom förbi å undrade vad jag gjorde. Har aldrig sett en slaktbänk för pensionärer i den färgen förut, svarade jag. Han gick, skakade på huvudet.

Kvinnan anklagade en man för att ha stulit hennes portmonnä. Mannens advokat frågade henne var hon förvarat portmonnän.
– Hängande i ett snöre mellan benen, svarade kvinnan.
– Men märkte ni inte att mannen stack in sin hand under era kjolar?
– Jo, men jag trodde att han var ute i hederliga avsikter…

– Kan ni vänligen tala om hur gammal ni är? frågade försvarsadvokaten.
– Jag är 86 år gammal, sa den lilla tanten.
– Berätta nu, med egna ord, vad som hände kvällen den 1 april 2009.
– Ja, jag satt ju där på verandan, sa tanten, när min unge granne kom och satte sig bredvid mig. Han berättade att han tyckte om äldre kvinnor och att jag var väldigt sexig. Han började smeka mig på låren.
– Hindrade ni honom? frågade förvarsadvokaten.
– Nej det gjorde jag inte, sa den lilla tanten.
– Varför inte?
– Det kändes så skönt. Ingen har gjort så med mig sedan min Albert dog för 30 år sedan.
– Och sedan?
– Han började smeka mina bröst.
– Hindrade ni honom?
– Nej det gjorde jag inte.
– Varför inte?
– Hans smekningar gjorde mig alldeles varm i hela kroppen, jag har inte mått så bra på åratal.
– Vad hände sedan? frågade försvarsadvokaten.
– Jag kände mig så upphetsad att jag bara la mig ner och sa:
– Ta mig unge man, ta mig!
– Nå, tog han er?
– I helvete heller! Han skrek bara: ”April, April!!” Och det var då jag sköt den jäveln.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s