Gamla hundar.

Min första hund, Amigo, kom från Långbansände. Fanns med överallt. Låg i dörrhålet på macken så alla måste kliva över honom. Ungar kom å lånade honom till promenader, de hade med honom hemma. Han var förtjust i Hanssons Snövit, en liten ullig historia som bodde 200 meter bort. Dit gick han ofta, de sov middag ihop. Han gillade jaga fast jag aldrig sköt nått då han var med. Sjövild i vatten. Letade upp ett gäng lammungar i Trysil som han lekte med.

skanna0179

Här blev han uppvaktad av annan hanne. Han blev 8 år 8 månader. Skulle sen inte ha nån mer hund men sambon tyckte det blev tomt så efter ett ½år blev det en ny Golden. Han fick namnet Junior då jag ropade på sonen å hunden kom.

skanna0161

Han hämtades i Hjärtum 3 mil nedanför Trollhättan. En helt annorlunda jycke än Amigo. Fick lära honom simma! Efter det kunde han ligga i vattnet halva dagen. Han blev skotträdd då vi jagade morkullor, så fort han såg geväret försvann han under sängen. Livrädd för kattor.

skanna0178

Men han var förtjust i snö, låg ute hela vintern. Drällde runt huset men började så småningom försvinna. Åkte runt å kollade, kommer hem, då satt han där. Visade sej att en tant tvärs över vägen matade honom med rökt korv.

skanna0180

Han kunde tänka sej en bulle också. Eller en macka. Han började berätta om sitt hundliv i Arvika Nyheter vilket var uppskattat. Det blev utspritt över halva Sverige, ända upp till Sundsvall.

skanna0181

Gillade att åka golfbil korta sträckor. Han slog i ett öra så det blev ”blodöra”. Han blev 10 år 1 dag.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s