Diagnos?

Lika fint idag som igår. Tänkte ägna dagen till experiment. Förra vintern minskade jag på brödet ( har knarkat husmans knäckebröd till allt under alla år) å tappade 4 kg. Bor man 5 månader i husvagn så äter man av det som finns å fort ska det gå = mackor. Nu blev det 1 macka men en baconarmerad omelett i stället.

Alldeles för fint för att sitta hemma. Eftersom jag åkt golfbil p g a det onda knät tänkte jag pröva att gå några hål. Blir det värre får jag väl skita i det. Pratade med Staffan, han har precis samma åkomma. Eftersom han är gift med en läkare anser jag honom motsvara en AT-doktor. Han var säker på att vi har fel på menisken, inget att göra åt förrän benet ramlar av.

Började med att insupa atmosfären medan en vilsen norrman virrade förbi. Tog rygg på honom vilket visade sej förståndigt då jag tänkt knata på i lugn takt. Han slog åt alla håll så det blev en behaglig start. Efter 2 hål fortsatte han, jag vek av till hål 16, trängde mej förbi Birgitta x 2 + Olle. Nu fick jag öka takten för att hinna undan. Det blev 2½ km i alla fall. Får se hur det går i natt.

20151102_124246

20151102_124302-001

1 av 23 miljoner löv.

Har just kommit hem då det ringer. Tror det var ordföranden i Köla PRO. Det visade sej förresten av vi var jämngamla. Han undrade om han fick använda 1 av mina foton till en kalender han höll på med. Tyckte den skulle passa till februari. Visst, allt som kan göra reklam för bygden är gratis.

IMG_5534

Att kamma Brandy är förenat med livsfara. Han måste vara otroligt håröm. Nu har jag investerat i ny karda + schampo för han börjar lukta skunk. Lämnade in honom hos Agneta på tvätt för många år sen. Han blev ren, hon fick av honom 1 kasse päls utan problem. Det verkade inte stött till några problem men då jag kardar honom är det på vippen att han hugger mej.

IMG_5532

Ännu en lika fin kväll.

Ett svar till “Diagnos?

 1. GÅR DET ATT ÄTA SIG FRISK OCH LAGOM VIKTIG ?

  Mitt svar på det är ja – därför att med dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost = bara ca 20 % av socker och kolhydrater (normalkosten innehåller 60-70 %) – till förmån för mera av animaliskt fett och ekologiskt vegetabiliskt fett av typ kokosolja och olivolja, sedan mer än fem år tillbaka, så har jag blivit av med min livshotande kärlkramp sedan drygt tre år tillbaka.


  Jag är lagom viktig = jag mäter 1,81 m över marken jag går på, väger ca 70 kg och är numera frisk som en nötkärna = jag har ej ont någonstans och äter inga mediciner – trots att jag är drygt 74 år LivsErfaren.

  Om detta skrev jag ett brev till en kompis om 2013 – och det finns på nätet här. Professor Göran Sjöbergs kåseri om livsfarliga kolhydrater går ej av för hackor heller – om hen så säger.


  Jag köper numera också företrädesvis sådant som är ekologiskt odlat = sådant som ej är gödslat med rötslam, konstgödsel och ej är sprutat med bekämpningsmedel.

  Tränar gör jag aldrig – men en timmes promenad i lugnt tempo blir det som vanligast varje dag. Det har jag hållit på med sedan mitten av 1970-talet. Det mår min Kropp helt enkelt utmärkt bra av.

  Dans på parkett blir det numera också minst en gång per vecka. Det är också vitaliserande – minst sagt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s