På spaning efter våren.

Av gårdagens 5 cm snö syntes inte mer är att hälften av bollplanen fortfarande var vit å det skvalade på gatorna. Tack för det. Ringde kusinen i Sälen, där körde de snöslungan för att få bort den decimeter snö som kom igår.

Medan makrillmackan å äggen la sej till rätta i magen tillsammans med dagens 3:je kaffekopp behagade solen visa sej. Måste ut för att leta efter fler vårtecken. Redan i Kortlanda hade den Vrångsälv som var frusen på fredagen gått upp å kluckade glatt.

IMG_4850Vid Solstrand hade den nylagda fiskvasen tinat fram. Samma ställe där vi ett år hade livräddningsövning. Det var 30 cm is, det var 200 personer som stod runt vaken. Helgen efter var all is borta.

IMG_4855Ränken är redan isfri. Där låg isen 1 månad. På Noresund där det var en del snö kvar på fredagen finns ytterst lite kvar å den tjäle som ändå har varit har släppt i ytan.

IMG_4853

IMG_4854

 

Undrar om det inte blir rekordtidig städdag i år?

Tittade in vid Valfjället. Anita jobbade ensam för Hasse hade blivit beordrad skrivbordsjobb. Liftarna gick, ett 10-tal personer som åkte. De ska ha öppet till 21 resten av veckan vad nu vitsen är med detta.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s