En dag på akuten.

Under gårkvällen kände jag det som om jag hade en vattenballong under vänster arm. Eller att jag käkat nån otillåten hormon. Hela axeln kändes dubbelt så stor som den högra. Sov gott under natten men det var likadant när jag gick upp.

Efter konsultation med halva fb o dotter ringde jag sjukvårdsupplysningen. Vilken strålande inrättning. Du har 9 före i kö men om du inte dör ska vi svara dej så småningom. Bestämde mej för att besöka akuten i Arvika.

Var där före 11 o den första jag sprang på var Kolberg. Sen kan Carin, bara bekanta människor. Dessutom golfspelare. Blev injagad till en säng o där låg redan en färgglad man (tatuerad) som hade ont i magen.

401Utsikten var magnifik men det varade inte så länge innan vi var 5 gubbar på rummet. Kände med genast betydligt friskare. Sen skulle det tas tryck, prov o det ena med det andra.

3411Trycket var ok, sen satte de in en ventil i armen o började tappa en massa rör. Nu avtog aktiviteten

341Nån gång efter 13 började de raka mej lite överallt. På benen, bröstet men när jag föreslog hakan blev det stopp. Kopplade på en sladdhärva o ut kom 1 meter papper. Det försvann tillsammans med sköterskan. Eftersom jag tyckte det blev lite tröstlöst provade jag hur sängen funkade, besökte toaletter. Började bli hungrig också så det blev 6 muggar vatten.

En lång, mörk AT-läkare av kvinnligt kön dör upp, då har redan 2 av de andra gubbarna försvunnit. Hon tittade mej djupt i ögonen med hjälp av en ficklampa. Frågade om hon letade efter starr men det gjorde hon inte.

Symptomen skulle kunna tyda på en stroke men alla prover + EKG var toppen. Vi provade lite balansgång  ”följa fingret” o s v. När klockan närmade sej 15,30 hade hon bestämt sej. – Du är en av de friskaste 70-åringar jag träffat, sa hon. Åk hem o visa dej inte på 10 år.

Ringde sonen o berättade att de kan ställa in begravningen. Då ville han bjuda på kaffe. Kommer in hos Micke o drar av jackan, då mindes jag ventilen i armen som fortfarande satt kvar. Ryckte ur den vilket var dumt för jag hade lite blod kvar trots alla rör de tappat av.  Hann med att komma över diskhon innan hela köket blev nersölat. Det stoppade efter 10 sek.

3412Eftersom jag hoppade lunchen o Brandy varit snäll när Ingemarie var ute med honom unnade vi oss en kebabpizza.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s