Stel som ett kylskåp.

IMG_0215En bild av en stel gubbe. Apropå kylskåp. 1966 bodde jag i Långholmen. Jäste vinbärsvin i badrummet. Korkade flaskorna o la dem i skåpet ovanför kylskåpet. Det gick några dar o när vi satt i finrummet hördes ett plopp i köket. Fann inget konstigt men ljudet upprepades under en längre tid.

När vinet skulle provsmakas fann jag orsaken till ploppande. Flera flaskor var utan kork! Året gick o vi skulle flytta till Blåklinten. När lägenheten skulle besiktigas ville fadern till den tjej som skulle bli ny innehavare titta bakom kylskåpet. Inte så bra. Vi hade ju tvättat ur skåpet men att vinet runnit ut i skarven i bakkant hade vi inte tänkt på.

Hela kylrörsystemet var segt som tuggummi o fullt av dammråttor. Det dröjde en halv dag att få det rent. Det dröjer säkert lika länge att lea upp min stela kropp.

67036_523448004360958_1908720748_n

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s