Rapport från fronten.

2012 avslutades av ett terroristanfall. Redan före 15 började luftvärnet bombardera. Brandy låg o skakade under bordet, han antog att där fanns skyddsrummet. Anfallen eskalerade under eftermiddagen o jag ansåg att detta kommer jag inte överleva. Lika bra supa ner sej.

Öppnade skumpan lagom till tv 4 började sena nyheterna. Såg min olyckshen stå i fönstret. Den hade också insett allvaret i situationen. Det vita är dött.

blommaDetta blev nyårskvällens snackis. Medan jag sippade sprattelvattnet som smakade solution o Brandy låg o skakade under bordet, kom råd från när & fjärran på facebook vad som borde göras med denna eländiga tingest. Allt från komposthög till långvård. De flesta råden var som inom sjukvården, låt skiten stå så får jag se vad som händer. Ett gott råd.

Vid midnatt brakade helvetet löst. Eldledningstrupperna hade gjort ett pissjobb för det for raketer åt alla håll, ingen strukturell ordning alls. Nu hade inte Brandy fått pinka på 9½timme. Han la sej som en extrafilt på mina fötter sen vi släckt.

Morronen började strax efter 8. Brandy var fortfarande skeptisk till att gå ut men till sist morskade han upp sej. Då hade han inte pinkat på 19 timmar.

1301011Helst skulle han haft 2 ögon extra i nacken för han verkade mycket osäker. Morronpromenaden gick bra, inget dundrande men heller inte en levande människa ute. Kanske  satt alla på akuten i Arvika i väntan på öron/näsa/hals?

Lunchpromenaden snitzlades över småvägar genom flera bostadsområden. Lurad av solen lämnade jag halkskydden hemma vilket så småningom visade sej vara ett dumt beslut. Som att tråckla sej genom ett minfält för att inte hamna på någon isfläck där smältvattnet runnit ut öven sandningen.

Blev stående att dryfta världsproblemen med herr Svendsen, fru Wahlström o fru Andersson, de båda sistnämnda iförda rollator. Vi avhandlade istjockleken för pimpelfiske, att Coop idag hade extrapris på lutfisk mm. Då jag påtalade att jag hade problem med halkan blev jag erbjuden hemtransport med rollator. Brandy skakade på huvve, det skulle bli genant.

Vill tacka de ca 36000 som förra året läst mitt svammel.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s